TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 172. YILI KUTLANDI
10.04.2017
Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Garnizon Komutanı Per. Alb. İzzet Adagideli, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri ile polisler ve polis aileleri katıldı.
Atatürk Anıtına İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün çelenginin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Daha sonra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş günün anlam ve önemi belirten birer konuşma yaptı.
İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş törende yaptığı konuşmada "Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış demokratik hukuk devletinin Atatürk ilke ve inkılaplarının ve cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 172. yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Şanla şerefle yazdığı 172 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız sadece ülkemizde değil ülkemiz sınırları dışında da saygın yerini almış bulunmaktadır. Emniyet teşkilatı toplumda huzuru ve düzeni sağlama, can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlama görevi gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Bundan sonra da Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görev yapmaya devam edeceğiz. Şunun bilinmesini isteriz ki; ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her türlü saldırıda şer odakları karşılarında bizi bulacaklar ve asla hain emellerine ulaşamayacaklardır." dedi.
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Emniyet teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümü dolayısıyla sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyor, emniyet teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Değerli müdürüm söylenmesi gerekenleri söyledi. Biz de yayınladığımız mesajla emniyet teşkilatımızla ilgili duygu ve düşünceleri duyurduk. Değerli arkadaşlarım tabi ki emniyet ve asayiş görevi devletimizin en asli görevidir. Biz bu görevi askerimizle polisimizle beraber yerine getirmeye çalışıyoruz."
Bodrum Belediye Meydanındaki tören polis araç kortejinin ardından sona erdi.