Bodrum’da, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında anma töreni düzenlendi. 

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören programa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Askerlik Şube Başkanı Yarbay Hakan Ulukan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin, İlçe Müftüsü Dr. Ali Ünal, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokul Müdürü Erkan Güngör yaptı. Müzik öğretmeni Öznur Bircan’ın ''Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı'' konulu sunumu ile devam eden programda öğrenciler, şiirler okuyup oratoryo gösterilerini sundu.

Program sonunda, İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Orman ve diğer protokol üyeleri tarafından sırasıyla ödülleri verildi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz törende yapmış olduğu konuşmasında ise “Akif'e yakışır bir anma töreni oldu. Öncelikle çocuklarımıza değerli öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Akif, milletimizin hislerine tercüman olan büyük bir şairdi. Kendisini bir daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum.” dedi.

WhatsApp