13. ULUSLARARASI GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI
09.07.2016
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Belediyesi’nin de destekleriyle Denizbank ana sponsorluğunda Piyanist Gülsin Onay’ın 2 bininci konseriyle Koyunbaba Mevkii’nde yer alan antik taş ocağında başladı.
İlk konserini 6 yaşındayken TRT İstanbul Radyosunda veren Piyanist Gülsin Onay ile başlayan açılış konserine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare, Belediye Birim Müdürleri ve aralarında sanat camiasından ünlü simlerin de bulunduğu bine yakın klasik müzik tutkunu izledi. “Taşta Klasik” başlığı altında sunulacak klasik müzik konserlerinin ana sponsorluğunu üstlenen Bosch’un katkılarıyla gerçekleşen konserde Gülsin Onay, çok sevdiği hocası Ahmed Adnan Saygun’un adını taşıyan Saygun Quartet ve konuk sanatçı kontrbasçı Cemre Burhan Çetin’le birlikte sahneye çıktı.
5 kıtada 73 ülkede konserler veren, çok sayıda albüm doldurarak sayısız ödüle layık görülen Gülsin Onay, iki bininci konserinde, Ulvi Yücelen Oda Müziği Yarışması birincisi Saygun Quartet’le ve gecenin konuk sanatçısı kontrbasçı Cemre Burhan Çetin’le festival sahnesinde yer aldı. Açılış konserini, 1916 yılında müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, Türkiye’de çok sesli müziğin gelişimine önemli katkı sağlayan besteci, piyanist, piyano öğretmeni ve müzik yazarı, hocası Mithat Fenmen’e adadığını belirten Gülsin Onay, festival sahnesinde hocasıyla birlikte çalıştıkları Chopin Konçertosunun quartet versiyonunu, ayrıca Ulvi Cemal Erkin ve Dvorak’ın eserlerini seslendirdi. Chopin Konçertosunun quartetle çok nadir seslendirildiğini ifade eden Onay, Saygun Quartet’le icra ettikleri bu eserin önemine de dikkat çekti.
Gülsin Onay, sahneye çıkmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, “Keşke Özdemir Asaf olsaydı da kelimeleri kullanabilseydim çünkü o kadar yüklü dolu dolu duygu seli var ki içimde. İnşallah onu notalarla seyircilere aktarabileceğim. Yine dolu dolu çok güzel bir programla festivalimiz bu sene Bodrumlu müzik severleri, sanat severleri sanıyorum mutlu edecektir ve müziğe doyacağız umarım farklı taşta klasik, kumda gitar, suda caz farklı organizasyonlar çok değişik renkli konserlere yelken açıyoruz. Umarım bu müthiş ilgiyi yıllarca sürdürebiliriz. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Konser sonunda ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına eşi Hülya Kocadon sanatçılara sahnede sunduğu çiçeklerle teşekkür etti.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21.15; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.
13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Programı:
9 Temmuz – Emre Yavuz – piyano (Toprak evde)
10 Temmuz – Emre Şen - piyano (Taşta Klasik)
11 Temmuz - Nils Petter Molvær – etnik caz grubu+trompet – Norveç (Suda Caz)
12 Temmuz - Simin Tander – etnik caz/solist - Almanya/Afganistan (Suda Caz)
14 Temmuz - GFA Piyano konseri (Toprak ev)
15 Temmuz - Ilya Kondratiev & Emre Yavuz – piyano (Taşta Klasik)
16 Temmuz - Ilya Kondratiev – piyano - Rus (Toprak ev)
18 Temmuz - GFA Piyano 2. Konser (Toprak ev)
19 Temmuz - Håkon Kornstad – etnik caz/saksafon – Norveç (Suda Caz)
20 Temmuz - Derek Gripper – etnik müzik – G.Afrika (Kumda Gitar)
21 Temmuz - Hasan Meten & Erdem Sökmen – düet gitar (Kumda Gitar)
22 Temmuz - Redmond O'Toole – özgün/İrlanda (Kumda Gitar)
23 Temmuz - Marek Pasieczny – özgün/Polonya (Kumda Gitar)
24 Temmuz - Naqsh Duo: Golfam Khayam & Mona Matbou – etnik müzik/İran (Kumda Gitar)
25 Temmuz - Gülsin Onay - piyano (Toprak ev)
26 Temmuz - Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)
27 Temmuz - GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)
29 Temmuz - Stephane Blet & Ayla Erduran – piyano (Taşta Klasik)
30 Temmuz - Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)
1 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası - Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik)
2 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası - Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)
3 Ağustos - GFA Keman konseri (Toprak ev)
4 Ağustos - Bülent Evcil, Raffaele Trevisani, Philip Moll & Paola Girardi – Flüt/piyano (Taşta Klasik)
5 Ağustos - Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)
9 Ağustos - Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)
10 Ağustos - Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)
11 Ağustos - GFA Flüt konseri (Toprak ev)