3X3 TÜRKİYE TURU BODRUM ETABI SONA ERDİ
23.07.2015
Bodrum Belediyesinin destekleriyle Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen sokak basketbolu “3x3 Türkiye Turu Bodrum Etabı”, 19-21 Temmuz 2015 tarihleri arasında Kumbahçe Meydanı’nda yapıldı.
Uluslararası Basketbol Federasyonu’nun (FIBA) en yeni projelerinden 3x3'ün en başarılı ülkelerinden birisi olan Türkiye’de 3x3 formatı ve Türkiye Turu ile sokak basketbolunun heyecanı Bodrum’da da yaşandı. Ülke genelinde pek çok ilde düzenlenen, 30 takımla 100’den fazla sporcunun katıldığı, 4 kategoride 63 maçtan oluşan renkli görüntülere sahne olan turun Bodrum etabı üç gün sürdü.
Bodrum 3X3 Basketbol Turnuvası 18+ Yaş Grubu Maçlarını, İstanbul’dan gelen Geçerken Uğradık takımını 18-13 yenen Bodrum’dan Eylem Genç’in Askerleri takımı kazandı. Kazanan takım, İstanbul Beşiktaş Meydan’da düzenlenecek olan 3X3 Türkiye Turu Finali’ne gitmeye hak kazandı.
Turnuvada Küçükler B Grubunda 1. PH'nin Askerleri, 2. Prodigies, 3. Elits; Küçükler A Grubunda 1. Golden Boys, 2. Show Time, 3. PH'nin Askerleri; Yıldızlar grubunda 1. Morbid Angel, 2.Nevresim Takımı, 3. Konacık Texas olurken Minikler grubunda ise Eusthacht şampiyon oldu.