ESRA SAĞLIK’IN FOBİA ADLI SERGİSİ AÇILDI
22.06.2014
Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, Öğretim Görevlisi ve heykel sanatçısı Esra Sağlık'ın “Fobia” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.
Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Turgutreis Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde Esra Sağlık’ın Fobia adını taşıyan sergisi, düzenlenen açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide sanatçı, ahşap, cam ve karışık malzemeler kullanarak yaptığı yirmi bir eserini sanatseverlerle paylaştı. Sanatçı, Fobia adını verdiği sergiyi, “Fobia, bilinçdışının aynası olan rüyalardaki sahnelerin temsili olarak karşımıza çıkar. Bedenle ilişki içinde olan nesne ve şeyler, rüyalardan kalan imgeler, korkular ve çocukluk imajıyla beslenen gerçek üstü sahnelerle birleşerek tüm bunlar üzerinden yeni bir hikâyenin anlatıcısı olurlar. Artık ve her zaman yeni bir hikâye başlar” diyerek özetledi.
![]()
Sergide ayrıca sanatçının “Bir korku için alıştırma” adını verdiği 500’den fazla desenin çizilerek oluşturulduğu kısa film gösterimi de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Akademisyen ve sanatseverlerin ilgi gösterdiği sergi, 30 Haziran 2014 tarihine kadar hafta içi 10.00 - 19.00, Cumartesi günleri ise 10.00 - 17.00 saatleri arasında Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilir.