BODRUM BELEDİYESİ FEN İŞLERİ ÇALIŞIYOR
23.02.2014
Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Ekipler yaptıkları çalışmalarla yaya ve araçların cadde ve sokakları herhangi bir üzücü olaya maruz kalmadan kullanabilecekleri duruma getiriyorlar.
İşte Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bu çalışmalardan örnekler:
Cumhuriyet Mahallesi:
Toplu Konut Bölgesi’ndeki Göktepe Caddesi ve Alarga Sokak’a 3 günde 450 ton asfalt dökümü yapıldı.
Çarşı Mahallesi:
Gerence Sokak’ta mazgalların kotları yol seviyesine indirildi, eski çerçeve ve mazgalların yerine yenileri yerleştirildi.
Eskiçeşme Mahallesi:
Fırkateyn Sokak’ta BOSKİ tarafından yapılan temiz su hattı yenileme çalışması sonrası toplam 100 ton asfalt dökülerek yol kullanıma açıldı.
Kanlıdere Sokak’ta alt yapı çalışmaları ve asfalt dökümü bittikten sonra mazgalların yol ile arasındaki kot farkı ayarlanarak yükseltilmesi çalışmaları yapıldı.
1419 Sokak’ta yağmur suyu hattı döşeme çalışması yapıldı, gerekli görülen yerlere taşkınları önlemek amacıyla mazgal açılıp, montajı yapıldı.
Olgun Sokak’ta 70 metrelik yağmur suyu hattı boru döşeme çalışması ve 2 adet mazgal çalışması yapıldı.
Ünlü Sokak’ta BOSKİ tarafından yapılan temiz su hattı yenileme çalışmaları sonrası bölgeye 25 ton asfalt dökümü yapıldı.
Gümbet Mahallesi:
Zakkum Sokak’ta yama asfalt yapıldı.
Dayılar Sokak iskele girişine taş duvar çalışması yapıldı.
Osman Nuri Bilgin Caddesi’nde BOSKİ tarafından yapılan temiz su hattı yenileme çalışmaları sonrası bölgeye 25 ton asfalt dökülerek cadde eski haline dönüştürüldü.
Pazar Yeri 20 m² alana kilit parke taş döşendi.
Türkuyusu Mahallesi:
Devlet Hastanesi kavşağı yanında yıpranmış durumdaki yola 30 ton asfalt çalışması yapıldı.
Yeniköy Mahallesi:
Metin Yanık Sokak’taki çocuk parkının içine 20 m³ beton döküm çalışması yapıldı.
Yokuşbaşı Mahallesi
Defne Sokak’ta yağmur dolayısıyla çöken parke taşları kum serilerek yerlerine monte edildi.
Turgutreis Caddesi boyunca asfalt çalışması yapılmasından sonra yoldan aşağıda kalan mazgalların yağmur sularının gideceği şekilde yükseltme çalışmaları yapılmaktadır.
Göktepe Su Depoları’na giden toprak yola stabilize dökülerek tesviyesi yapıldıktan sonra demir serildi ve 30 m³ beton döküldü.
Gürece Köyü’ndeki sokakların bozuk ve yıpranmış yollarına 300 m³ beton dökümü yapıldı.
Belediye giriş yolu üzerine yeni yapılan görme engelli taşı döşeme çalışması sonrasında eski taşlar söküldü, yerlerine aynı renkte mermer döşeme çalışması yapıldı.
Akyarlar Köyü’nde yollarda oluşan çukurlar yama asfalt çalışmasıyla kapatıldı.