Haber Arşivi
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI 4 HAZİRAN TARİHİNDE BODRUM'DA
23.05.2013
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Bodrum etkinliği, Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Etkinlikler bu sene "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla ile yapılacak.
Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" adı altında 1-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 140 ülkeden 2000 finalist öğrencinin katılacağı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla Türkiye genelinde 55 ilde yapılacak. Etkinliğin Bodrum ayağı 4 Haziran 2013 Salı günü Bodrum Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek.
Bodrum Eğitim Gönülleri Derneği tarafından Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenen basın toplantısına organizasyon komitesinin onursal başkanı Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Göl Türkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ile iş adamları Ali Şen ve Ayhan Bermek ve yerli yabancı basın mensupları katıldı.
İş adamı Ayhan Bermek toplantının açılış konuşmasında; "Önemli bir güne şahitlik ediyoruz. Binlerce yıldır her türlü kültür, sanat ve barış etkinliklerini görmüş olan antik tiyatromuz geçen sene olduğu gibi bu sene de "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla yapılacak olan etkinliğe ev sahipliği yapacak. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen genç öğrenciler evrensel barış adına Bodrum'dan tüm dünyaya barış mesajlarını iletecekler. Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da önemli merkezlerinden biri olan Bodrum'dan dünyaya haykıracaklar. Bodrum'un geçmiş tarihinden günümüze kadar farklı kültürlerden oluşan medeni duruşu sebebiyle Türkçe Olimpiyatları'nı Bodrum'da yapmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonun Bodrum'da yapılmasının bir ayrı nedeni de Bodrum Kaymakamımız Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon ve diğer belde başkanlarımızın uluslararası olan bu etkinliğe verdikleri destek ve kusursuz misafirperverlikleri olmuştur. Ben 140 ülkeden toplam 2.000 finalist öğrenci adına ev sahipliğinizden ötürü sizlere teşekkür ederim." dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yaptığı konuşmada hoş görünün başkenti Bodrum'da bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın çok önemli olduğunu belirterek; Bodrum'un Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek; dünya markası Bodrum'da birbirinden farklı dil, din, ırk, kültürlerin iç içe dünya barış topluluğu gibi yaşadığını herkes biliyor. Bodrum'un en güzel yönü dil, din, renk ayrımı yapmadan herkesi kucaklaması olmuştur. Bugün burada Bodrum'un kıtalar arası öneme sahip bir organizasyona ev sahipliği için toplandık. 4 Haziran'da Bodrum'da yapılacak olan etkinliğin mutluluğunu ve heyecanını şimdiden yaşamaya başladık. Mutluluğumuzun ve heyecanımızın bir başka önemli nedeni de bırakın farklı ülkeleri, farklı kıtalar bir araya gelecek. Farklı kıtalardaki ülke çocuklarının buraya gelme amaçları barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vermek. Bodrum Belediye Başkanı olarak bu organizasyonda emeği geçen herkese tüm Bodrumlular adına teşekkür etmek istiyorum.
Toplantıya Van'dan gelen öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri güvercinleri ve barışın simgesi mavi beyaz balonları "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gökyüzüne bıraktılar.