3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bodrum’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

 

İlk olarak Bodrum Garajı’ndan başlayıp Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüş yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Sağlık Vakfı, Yahşi Uygulamalı İlköğretim Okulu, Umurca İlkokulu Kaynaştırma Sınıfı, Ege Kültür Rehabilitasyon Merkezi, Bodrum Engelliler Derneği, Kent Konseyi Engelliler Meclisi, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin pankartlarla katıldığı yürüyüşe vatandaşlar da destek verdi.

 

Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İskele Meydanı’na geçildi. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan’ın da izlediği etkinlikte öğrenciler müzik, şiir ve halk oyunları gösterileri sundu. Etkinlikte ihtiyacı olan engellilere akülü tekerlekli sandalye veren Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan “Sadece bir gün değil birçok gün engellilerle beraberiz. Onların sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Bugün de hep birlikte eğlendik, ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza araçlarını dağıttık. Biz engellilerimizin, vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Onların ne ihtiyacı varsa onları temin etmeye çalışacağız” dedi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bodrum Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışını da Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon birlikte yaptı. Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde açılan sergide engellilerin çektiği fotoğraflar 10 Aralık 2012’ye kadar görülebilir. 

WhatsApp