II. BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI DEVAM EDİYOR
01.10.2012
27 Eylül – 04 Ekim 2012 tarihleri arasında ikincisi gerçekleşecek olan Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın tanıtım toplantısı Oasis AVM Cinemarine’de yapıldı.
Yönetmenin en son filminin gösterimi ile yeni filminin tanıtımın yapılacağı, yapımcı, yönetmen ve oyuncuların izleyici ile buluşmasının sağlanacağı II. Bodrum Türk Filmleri Haftası tanıtım toplantısına, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Demiröz, Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın gerçekleşmesine öncülük eden Mehmet Kocadon ve Cinemarine Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin katıldı.
Tanıtım toplantısını bir konuşma ile açan Cinemarine Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin geçen bir yıllık süre içinde sinema sektöründe olumlu eleştiriler aldıklarını belirterek şunları söyledi: Bodrum’un İstanbul’dan uzak olması nedeniyle katılım konusunda yaşanabilecek bir takım olumsuzlukları düşündük ama ortaya tam tersi bir tablo çıktı. Ayrıca katılamayan yönetmen ve yapımcıların üzüntülerini dile getirdiklerine tanık olduk. Bu da bizlerin çok güzel, yerinde, zamanında ve ayrıca da Bodrum olarak tam mekanında bir organizasyon düşündüğümüzü ortaya koyuyor. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon geçen sene “Bodrum bu tarz organizasyonlar için çok uygun bir mekandır, biz kültürel anlamda fazlasıyla zenginiz. Biz bu tür organizasyonları her zaman desteklemeye devam edeceğiz” demişlerdi. Bunun yankılarını, benzer yorumlarını İstanbul’da da aldık, buraya gelen konuklarımızdan da dinledik. Dolayısıyla geçen seneden yelkenlerimizi şişirdiğimiz bu rüzgarla bu sene
daha bir hızlanarak organizasyonumuza giriştik, çok iddialı isimler ve gerçekten çok sansasyonel filmler bizimle birlikte olacak. II. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nı Adana ile Antalya film festivalleri arasındaki boşluğa yerleştirdik. II. Bodrum Türk Filmleri Haftası diğer festivallerde olduğu gibi filmlerin yarıştırıldığı bir organizasyon değil. Aksine filmlerin tanıtımına, Türk film sanayi ve sektörüne, Türk sinemacılarına ışık tutan bir organizasyon.
Mehmet Kocadon da toplantıya katılış sebebini şöyle açıkladı: Bazı şeyler vardır insanlarla özdeşleşir. Bunlardan bir tanesi de Bodrum’da yapılan Türk Filmleri Haftası’dır. Biz bunun temellerini Cenk kardeşimle beraber attık. Bu artık bizle özdeşleşmiş, bizle devam edecek, bizden sonraki nesillerin de devam ettirecektir. Bu daha doğrusu Bodrum’la film sektörün buluşmasıdır. Buradaki amaç sektörü bir araya getirmek ve turizm sezonu sonunda Bodrum’un sezonuna bir katkı sağlamaktır. Geçen sene bunun ilk meyvelerini aldık. Bodrum’un adı bir zamanlar Televole kültürüyle anılırken şu anda film haftasıyla, karnavalıyla, kültürüyle, tarihiyle tekrar Bodrum’un ve Türkiye’nin gündemine oturtmaya başladı. Hedefimiz de buydu. Çünkü Bodrum’un gerçek yüzü olan sanatı, kültürü ve geçmişini tekrar Bodrum’a kazandırmak bizi mutlu ediyor. Biz burada sadece itici bir gücüz. Esasında burada perdenin arkasında olan gerçek kahramanlar var, onlara teşekkür etmek lazım. Bunlar aslında birer Bodrum sevdalısıdırlar ve hep aynı simalardır. Ama en çok eleştiriyi de bu arkadaşlar alır. Bu eleştiriyi yapanlara beraber çalışma teklifi yapılır ama onlar bu girmez, ama bir güzel de eleştiri yaparlar. Eleştiri yapabilmek için önce bu işlerin içinde olmak, mücadele etmek lazım. Eleştirmek en kolay yoldur. Bodrum Türk Filmleri Haftası benimle başladığı, temellerini Cenk arkadaşımla beraber attığımız için buradayım. Bunun altında kimse başka bir şey aramasın. Umarım Bodrum’un kalitesini bir basamak daha yukarı çıkartacak olan bu etkinlikler hep devam eder.
Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Demiröz ise Mehmet Kocadon’la tekrar beraber olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: Bu işin malzemesini Cenk Bey buldu hazırladı, bize sadece destek vermek kaldı. Bizim verdiğimiz destek de çok küçük. Tüm organizasyonu Cenk Bey yüklendi. Bodrum’da yapılan bütün organizasyonlarda herkes sadece belediyeye yükleniyor, “Bir şey yapıyoruz, başkanım sponsor ol” diyorlar. Ne kadarına diye soruyoruz, 10 liranın 9 lirasına. Cenk Bey belediyeye “10 liranın 50 kuruşuna sponsor ol” diyor. Çok güzel filmler ücretsiz izlenecek. Bodrumlulardan isteğimiz bu değerli filmleri kaçırmamalarıdır.
II. Bodrum Türk Filmleri Haftası’na katılacak olan yapımcı, yönetmen ve oyuncuların oluşturacağı kortej yürüyüşü 29 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 17.30’da Belediye Meydanı’nda başlayacak ve Oasis AVM önünde sona erecek.
II. Bodrum Türk Filmleri Haftası boyunca her gün saat 18.00’de Oasis AVM Cinemarine’de konuk yönetmenin katılacağı yeni filminin tanıtım söyleşisi, film tanıtımı ve en son filminin gösterimi gerçekleşecek. Aynı akşam saat 21.30’da da Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde yine aynı filmin gösterimi yapılacak.
II. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ve Oasis AVM Cinemarine’de gösterilecek tüm filmler ücretsiz izlenecektir.
Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ndeki film gösterimi programı şöyledir:
27 Eylül 2012 Perşembe: Ayaz
28 Eylül 2012 Cuma: Cennetteki Çöplük
29 Eylül 2912 Cumartesi: Dedemin İnsanları
30 Eylül 2012 Pazar: Lal Gece
01 Ekim 2012 Pazartesi: Can
02 Ekim 2012 Salı: Sümela’nın Şifresi
03 Ekim 2012 Çarşamba: Çallarla Dans
04 Ekim 2012 Perşembe: Entelköy Efeköy’e karşı
II. Bodrum Türk Filmleri Haftası programı, film gösterimleri ve filmler hakkındaki detaylı bilgiler www.bodrum.bel.tr’den izlenebilir.