Bodrum Belediyesi

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

Kadın Sığınma Evi

Paylaş:

Bodrum Belediyesi Kadın Sığınma Evi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün 20.01.2022 tarihli Açılış Onayı ile faaliyete başlamış olup; 22.02.2022 tarihi itibariyle de kabule başlamıştır. 40 kişilik kapasitesiyle kadınlara ve çocuklarına destek sağlamaktadır.


Kadın Sığınma Evi Ne Yapar?
Bodrum Belediyesi Kadın Sığınma Evi, şiddete maruz kalan kadınların, şiddetten korunması ve güçlendirilmeleri için psikososyal destek süreçlerinin yürütüldüğü, kadınların varsa çocuklarıyla birlikte geçici süreyle kalabildikleri ve ihtiyaçlarının karşılandığı bir kurumdur.

Yasal Dayanak
Bodrum Belediyesi Kadın Sığınma Evi, Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi Hakkında Yönetmelik  esas alınarak kurulmuştur. 

Amacımız
Amacımız, şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklarının, şiddetten korunabilmeleri ve psikososyal destek süreçlerinin sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için güvenli alanı yaratmaktır. 

Çalışma Ekibimiz
Ekibimiz, 1 sağlık uzmanı, 3 psikolog, 2 sosyal hizmet uzmanı (sosyal çalışmacı), 2 çocuk gelişimci, 1 hemşire, 3 büro personeli, 1 memur, 3 temizlik personeli, 1 şoför, 4 kadın özel güvenlik görevlisi ve 4 erkek özel güvenlik görevlisinden oluşmaktadır.

İlkelerimiz ve Çalışma Yöntemimiz
Kadından yana bakış açısıyla, güçlenme odaklı, yargılamayan, gizliliği ve kişinin beyanını esas alan şekilde çalışıyoruz.

Başvurularınızı aşağıdaki adres ve telefon numaralarından yapabilirsiniz:

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma Merkezi 
Telefon: 444 31 63
Adres: Çarşı Mah. Cevat Şakir Cad. Cevat Şakir İş Merkezi No:41/7 Bodrum/Muğla
E-posta: kadindanisma@bodrum.bel.tr 

Muğla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)
Telefon: 0252 212 11 50
Adres: Emirbeyazıt Mah. Dr. Baki Ünlü Cad. No:7/1 Menteşe/Muğla

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü 
Telefon: 0252 214 12 40
Adres: Emirbeyazıt Mah. Şht. Kazım Çağlar Sk. No:4/3  Merkez/Muğla

Bodrum Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü
Telefon: 0252 313 20 62
Adres: Çırkan Mah. İsmet Paşa Cad. No:2/4 Bodrum/Muğla

Bulunduğunuz bölgedeki kolluk kuvvetlerine (Polis veya Jandarma) giderek, 183 Sosyal Destek Hattı ve 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak da bilgi alabilirsiniz.