Bodrum Belediyesi

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Büro

Paylaş:
BODRUM BELEDİYESİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİK BÜRO
Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Büro; Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak 7 Kasım 2019 tarihinde kurulmuştur.

ÇALIŞMA EKİBİMİZ
Büroda,  1 büro personeli, 2 sosyal hizmet uzmanı ve 1 sosyolog bulunmaktadır.

AMACIMIZ
Amacı; toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmeye yönelik çalışmalar yapmak, herkesin kent haklarından yararlanabilmesi için hak temelli politikalar hazırlayarak izleme, değerlendirme ve raporlama yapmaktadır.

Toplumsal Cinsiyet  Eşitlik Büro Ne Yapar?
Kadın, çocuk, genç, engelli, yaşlı, LGBTİ+, azınlık ve mülteci olmak üzere 8 başlıkta çalışmalar yürütmektedir. Kentteki sorun ve ihtiyaç alanlarının tespiti için saha çalışmaları yapmak, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmeye yönelik çeşitli eğitimler düzenlemek, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme yapmak ve çeşitli sorunların çözümünde STK’lar ile işbirliği yapmak görevlerimiz arasındadır.

İlkelerimiz ve Çalışma Yöntemimiz
Eşitlikçi, yatay hiyerarşiyi önemseyen, şiddetsiz iletişimi benimseyen, yargılamayan, şiddetin her türünü toplumsal bir sorun olarak gören, gizliliği esas alan bir şekilde çalışıyoruz.

ADRES: Çarşı Mah. Cevat Şakir Cad. Cevat Şakir İş Merkezi No:41/21 Bodrum/Muğla
TEL: 444 00 48/ Dahili:2581