Bodrum Belediyesi

Haberler

20.05.2020

5 GÜNDE 100 BİN METREKARE ALAN TEMİZLENDİ


?wmode=transparent" frameborder="0" allowfullscreen>

Havaların ısınmasıyla birlikte kuruyan ve geniş alanlarda özellikle yangın tehlikesi arz eden kuru otlar Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı. Yarımada genelinde başlatılan çalışmalarda hedef 2 milyon metrekare alanı kuru atlardan arındırmak.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 34 kişilik ekip hafta sonundan itibaren  bölge bölge çalışmalara başladı. 11 adet ot biçme motoru ile başlayan temizlik çalışmaları yol kenarlarındaki otluk alanlar, kaldırımlar ve görüntü kirliliğine neden olan bölgelerde devam ediyor.

Temizlik, olası yangın riski, yılan-akrep gibi tehlikeleri hayvanlardan korunmak ve görüntü kirliğinin önüne geçmek amacı ile başlatılan çalışmalarda bugüne kadar 100 bin metrekare alan biçildi. Bayram ve resmi tatillerde aralıksız sürdürülecek olan çalışmalarda hedef 2 milyon metrekare alanın temizlenmesi.

Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise Bodrum genelindeki parklarda ot biçme, bakım ve dikim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmaların ardından ise parklar dezenfekte ediliyor.

Paylaş: